Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Μας απέμεινε ο Πίου!


   Είναι η νέα διαφήμιση της wind. Όλοι την είδαμε, κρυφογελάσαμε με ένα σωρό εξαπατημένες φάτσες που στη πρώτη είδηση ενός ονόματος "φούσκα" που τρέφει για λίγο ακόμα τα όνειρα και τις ελπίδες τους. Περισσότερο γελάσαμε με αυτόν που τους την έστησε, τον "αγαπούλα"... Σας θυμίζει κάτι η όλη ιστορία;

     Είναι ότι μας έχει απομείνει σε αυτή τη χώρα του βαλκανικού Νότου. Θέλουμε με κάποιο μαγικό πάντα τρόπο και χωρίς να ξεβολευτούμε ποτέ όλα να είναι καλά. Χωρίς όμως να ιδρώσουμε. Φυσικά δε θα κάτσουμε ποτέ να ψάξουμε αν τα νούμερα βγαίνουν και λεφτά υπάρχουν ή όχι... απλά λεφτά υπάρχουν.

   Πρόκειται για το φαινόμενο της γνωστικής δυσαρμονίας, δηλαδή όταν όλα πάνε ενάντια σε αυτό που θέλουμε, ψάχνουμε για ένα γεγονός, μία θετική είδηση που να το ανατρέπει και να μας καθησυχάζει. Αυτό είναι και το μεγάλο όπλο των δημαγωγών, ξέρουμε ότι ποτέ δε θα ψάξουμε. Έτσι, όλες οι "αγαπούλες" γίνονται η φούσκα της εποχής μας.

   Τι θα γίνει όμως όταν ο Πίου βγει να παίξει ενώπιον όλων; είναι αντίστοιχα η στιγμή που το διάσημο "λεφτά υπάρχουν" καταρρέει!  Για το λόγο αυτό και για να σταματήσει η κατρακύλα σε αυτή τη χώρα, πριν επενδύσσουμε σε φωτοβολταϊκά πρέπει να επενδύσουμε σε φυλακές. Όταν όλες οι "αγαπούλες" μπούνε στο κελί τους θα απελευθερωθούμε από τους πλανόδιους μάγους και θα πάμε μπροστά.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου