Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΑΣΟΕΕ, μία μικρή Ελλάδα


   Όσοι από εσάς μένετε στην Αθήνα, έχετε περάσει πρόσφατα μία βόλτα από την ΑΣΟΕΕ; Πρόκειται για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο τόσο έξω (εδώ και χρόνια γνωστό) όσο και εσωτερικά έχει γίνει χώρος διαμονής και παράνομων δραστηριοτήτων μεταναστών - αναρχικών ομάδων άσχετων με το πανεπιστήμιο καθώς και ανίδεων αριστεριστών, πολιτικών θυμάτων. Για του λόγου το αληθές δείτε παρακάτω.


   Τι είναι το άσυλο και γιατί πρέπει να επιτρέπει τέτοια φαινόμενα; Το Πανεπιστημιακό ΆσυλοΑκαδημαϊκό Άσυλο ή Άσυλο χαρακτηρίζει την ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και διδασκαλία, καθώς και την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους. Βλέπετε κάποια ελεύθερη διακίνηση ιδεών στην παραπάνω φωτογραφία;

   Παράνομοι μετανάστες χρησιμοποιούν την ΑΣΟΕΕ ως ορμητήριο, αποθηκεύοντας τα εμπορεύματα τους εντός του κτιρίου και διαμένοντας σε αυτό. Αντιεξουσιαστικές - αναρχικές ομάδες έχουν το οπλοστάσιο τους στον κήπο κρύβοντας από ρόπαλα μέχρι και μολότοφ. Δε μοιάζει πολύ δημοκρατικό το όλο σκηνικό!


   Και συνεχίζω με τους αριστεριστές φοιτητές, τους οποίους πριν βρουν μια δουλίτσα με το μέσο του μπαμπά, έτσι επειδή το άξιζαν, έχουν φτάσει το Πανεπιστήμιο σε αυτό το χάλι και έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Η επανάσταση σας είναι μία φούσκα σαν τη ζωή σας. Οι πολιτικές που σας τάζουν έχουν αποτύχει και τα σοβιετικά κράτη έχουν γίνει πιο καπιταλιστικά και από την Αμερική. Σας έχω καλά νέα, τα ψέματα τελειώσαν.

   Στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν και στα γύρω κράτη, αν πουλούσατε παράνομα ή κλέβατε μπορεί και να σας έκοβαν το χέρι από τη ρίζα, έτσι για παραδειγματισμό.

   Αν θέλετε να είστε υπέρ των παράνομων μεταναστών, μπράβο σας και πολύ καλά κάνετε. Μπορείτε να τους πάρετε σπίτι σας και δε θα σας πει ποτέ κανείς το παραμικρό για αυτό, ίσα ίσα. Αλλά βλέπετε σπίτι ο μπαμπάς δεν αφήνει και θα κοπεί και το χαρτζιλίκι... τι επαναστάτης θα είναι μετά ο υιός; πως θα πάρει καπνό και το νέο i phone 4s; 


   Εσείς που κατεβάζετε την ελληνική σημαία και υψώνετε αυτό το κόκκινο κουρέλι, εύχομαι να μην έρθει η στιγμή να ζήσετε μία κατοχή για να καταλάβετε πόσο βαριά είναι η γαλανόλευκη και τι ιστορία έχει. Εύχομαι στη χρεοκοπημένη Ελλάδα του αύριο, να μη λένε τα παιδιά σας Τζεμίλ και Μεχμέτ. Γιατί τότε θα είναι αργά.



   Τέλος, πρέπει να πούμε πως η ανάπτυξη και η ευημερία στη χώρα μας θα έρθει όχι από αυτούς που κολλάνε αφίσες κομμάτων αλλά από αυτούς που εργάζονται, χύνουν ιδρώτα και σκύβουν πάνω από τα προβλήματα. Από αυτούς που κάθε μέρα γίνονται λίγο καλύτεροι στη δουλειά τους, σαν επαγγελματίες και σαν άνθρωποι.

Δείτε συνοπτικά τη νομοθεσία σχετικά με το Πανεπιστημιακό άσυλο.

2 σχόλια:

  1. Εύστοχο το άρθρο αλλά με υπερβολικά μεγάλη καθυστέρηση...
    Αλήθεια, έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να αρχίσουμε να παραπονούμαστε για "αυτό το χάλι";
    Μέχρι σήμερα που όλοι μας ζούσαμε στην ευημερία και την καλοπέραση δεν μας απασχολούσαν τέτοιου είδους προβλήματα... το γνωρίζαμε, αν μας ρωτούσαν ήμασταν κάπως καυστικοί αλλά ως εκεί!
    Ξαφνικά, επειδή άρχισε να μας τσούζει η τσέπη, ανακαλύψαμε τα μεγάλα προβλήματα της χώρας μας και γίναμε όλοι ειδικοί στην ανάλυσή τους. Κάποιοι βεβαίως, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα δίνοντας και τις λύσεις που είναι τόσο απλές και που κανείς έως τώρα δεν τις είχς σκεφτεί...
    Ότι μας αξίζει λοιπόν παίρνουμε και καλό είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Δεν φταίνε οι κακοί "αριστεριστές", ούτε οι "φασίστες Χρυσαυγίτες". Φταίμε όλοι μας που έως τώρα δεν κάναμε τίποτα για να μην φτάσουμε έως εδώ και σαν οικονομία αλλά κυρίως σαν κοινωνία...
    Καλά να πάθουμε, μας αξίζουν ακόμα χειρότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε/Φίλη έχεις απόλυτο δίκιο στα λεγόμμενα σου. Η οικονομία είναι μόνο το τελευταίο τουβλάκι του ντόμινο που πέφτοντας μας ξύπνησε από το λήθαργο. Τα προηγούμενα που έπεφταν επί δεκαετίες δεν τα βλέπαμε χάρην μίας πλαστής ευημερίας με δανεικά.

    Αυτή τη στιγμή έχουμε λοιπόν μία κοινωνία σε μετασχηματισμό. Εύκολες λύσεις και μαγικά ραβδάκια σαφώς δεν υπάρχουν, μπορείς να το δεις και σε παλιότερες μου αναρτήσεις. Σκοπός όμως του μετασχηματισμού αυτού είναι να πάμε πίσω στς ρίζες και να διορθωθούμε σαν άτομα και ως σύνολο.

    Είναι σημαντικό να μη ξεκινήσουμε με αφετηρία τη χρεοκοπία σε μια νέα φούσκα. Αυτός είναι και ο λόγος που γράφω για τις πολιτικές που έχουν αποτύχει. Δεν τις κρίνω, ποτέ δε θα έκανα κάτι τέτοιο. Η ιστορία τις κρίνει από μόνη της, όπως και εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή